Nerăbdarea publicului a fost foarte mare, telefoanele au sunat încontinuu, iar nemulţ¬umiţii îşi strigau oful: „Nu mai deschideţi odată?".
Ziua Z va fi sâmbătă. Publicul va putea intra în Muzeul Antipa de la ora 10.00, ora de începere a programului normal. Biletul de intrare va costa doar 20 lei.
Ce e nou?
Sistemul de informare a vizitatorilor ţine de secolul XXI. Sunt 67 de info-touch-uri pe care lepoate folosi şi un copil apăsând doar pe imaginea unui animal despre care vrea detalii.
Primul impact puternic este însă fondul sonor, care indică zona unde te afli: sunetul mării pentru zona marină, ţârâit de cosaşi şi orăcăit de broaşte, vuietul vântului în zona alpină etc. Pe plafonul din dreptul mamuţilor este o proiecţie vizuală şi sonoră care redă sunetul profund al paşilor imenselor mamifere pe vreme de ploaie.
Dioramele au fost extinse, iar cea mai mare este dedicată reprezentării Mării Negre şi are o lungime de 17 metri. Cinci dintre cele originale - realizate chiar de întemeietorul muzeului, biologul Grigore Antipa - au fost recondiţionate. Mai mult, în muzeu s-a amenajat o sală care reconstituie fostul cabinet al marelui cercetător, cu obiecte personale şi volume de cărţi, inclusiv urnele cu cenuşă a lui şi a soţiei sale.
De asemenea, s-a extins şi peştera, acum de 20 metri lungime, fiind cea mai mare peşteră artificială din ţară. Sunt 37 de noi exponate, cele mai multe donate de Gheorghe Iaciu, precum ursul polar, boul moscat de Canada, oaia canadiană, vulpea polară, leopard, babuin şi un cap de elefant.
Un dom de proiecţie situat la ultimul etaj este destinat boltei stelare.
Mândria muzeului, scheletul unicat în lume al uriaşului elefant fosil Deinotherium Gigantissimum, descoperit în 1867 în Moldova, rămâne la loc de cinste, în Atriumul central al instituţiei.
Ce se întâmplă acum
Forfotă este cuvântul de