Jacqueline Kennedy nu a lăsat nici o autobiografie, nici memorii. Chiar dacă imaginea ei a făcut înconjurul lumii, ea a vorbit foarte puţin şi în înregistrările audio inedite care datează din 1964 se dezvăluie o Jackie secretă, departe de cea imortalizată pe coperţile revistelor.
Ieri, în SUA a apărut lucrarea „Cu John F. Kennedy, convorbiri inedite cu Arthur M. Schlesinger", semnată Jacqueline Kennedy. La patru luni după uciderea soţului ei, preşedintele John F. Kennedy, Jackie Kennedy, născută Bouvier (1929-1994), a acceptat să realizeze cu istoricul american un proiect de „istorie orală" consacrată vieţii preşedintelui SUA asasinat la Dallas.
Ea a cerut ca benzile înregistrate, care totalizează opt ore şi jumătate, să nu fie divulgate decât după 50 de ani de la moartea ei.
Jackie nu şi-a scris memoriile şi unii pretind că decizia a fost consecinţa unui acord cu familia Kennedy pentru a evita ca unele informaţii jenante să ajungă la public.
Kennedy contra „Kennedy"
Casetele audio sunt difuzate de reţeaua americană ABC şi responsabili ai companiei susţin că este vorba de „dezvăluiri explozive", cum ar fi sugestia că preşedintele avea o relaţie cu o stagiară de 19 ani de la Casa Albă, soţia sa afirmând că a găsit chiloţi în camera lor.
Unele indiscreţii ale preşedintelui relevă că şi Jackie avea propriile „afaceri" amoroase. Una cu starul hollywoodian Holden William şi o alta cu fondatorul Fiat, Gianni Agnelli. „Era o perioadă în care ea era încântată să poată să-şi contrarieze soţul cu propriile aventuri ilicite".
Decizia de publicare a înregistrărilor aparţine Carolinei Kennedy, singurul copil rămas în viaţă al cuplului prezidenţial, potrivit căreia „50 de ani reprezintă un timp destul de lung pentru a stinge pasiunile, dar scurt pentru ca lumea să înţeleagă. Sunt cu atât mai sensibilă la timpul care trece cu cât i-am pierdut