In cei trei ani scursi de la alegerile locale din 2008, cei 36 de consilieri judeteni au depus in total 21 de proiecte. In medie, inseamna 0,6 proiecte pe cap de consilier . Peste jumatate au fost inaintate de reprezentantii PSD. Liderii grupurilor de consilieri spun ca activitatea este de fapt mai ampla, dar multe proiecte sint definitivate si prezentate de functionarii CJ. Lipsa de activitate este explicata si prin certurile eterne din CJ.
Consilierii judeteni au intrat in cel de-al patrulea an de mandat. Desi in mod normal acestia ar fi trebuit sa aiba un bogat portofoliu in ce priveste activitatea in Consiliul Judetean, realitatea este alta.
Legea administratiei publice locale prevede ca alesii judeteni pot depune proiecte de hotarire. Totodata, anual, consilierii trebuie sa depuna un raport de activitate. In cazul celor mai multi dintre consilierii judeteni ieseni, prevederile legii sint adevarate necunoscute.
Campioni la depunerea de proiecte sint liderii de grup, dar tot ei apar mentionati si in cazul proiectelor initiate de intreg grupul de consilieri.
Conform site-ului CJ, consilierii judeteni au depus 21 de proiecte, din care 11 au fost avansate de social-democrati, 6 de catre liberali si doar 4 de catre democrat-liberali. Cu toate acestea, consilierii sustin ca site-ul nu reflecta realitatea si ca executivul CJ isi asuma meritele muncii lor. Pe lista largita a initiatorilor de proiecte figureaza patru consilieri de la PSD, cinci consilieri PDL si sase de la PNL.
Maruntisuri in dreptul PSD
Printre proiectele depuse de consilieri judeteni PSD se numara repartizarea consilierilor judeteni pe comune, organizarea unor sesiuni de informare a consilierilor judeteni, realizarea unei variante in limba engleza a site-ului CJ, modificarea unor trasee judetene de transport, precum si promovarea judetului in scoli, proiect in colabora