Gabriel Ignat (35 de ani) are grijă de animalele de la Grădina Zoologică din Tripoli. Tânărul medic veterinar se află pentru a doua oară într-o zonă de conflict unde trebuie să salveze de urgenţă animalele bolnave chiar dacă se expune unui risc enorm.
CITEŞTE ŞI DESPRE EXPERIENŢA LUI GABRIEL IGNAT ÎN EGIPT UNDE A SALVAT CAII ŞI CĂMILELE BOLNAVE ŞI ABANDONATE
În primăvara acestui an a fost martorul confruntărilor din Egipt unde a salvat caii şi cămilele bolnave şi rănite, iar acum a călătorit până în capitala Libiei de unde ne-a transmis mărturii cutremurătoare.
Gabriel Ignat şi-a început misiunea internaţională pe 9 septembrie după un drum dificil şi obositor.
„Aeroportul din Tripoli era închis, aşa că am zburat până în Tunis de unde am venit cu maşina, 800 de kilometri, timp de 13 ore, până în Tripoli. Situaţia părea destul de stabilă aici, oraşul este controlat în totalitate de rebeli, dar este destul de înfricoşător când vezi copii de 13-14 ani cu arme în mână“, a afirmat medicul.A mai fost plecat în misiuni externe în Bulgaria, Serbia şi India, dar Egiptul şi Libia sunt cele mai mari provocări pentru el.
Vaccinuri pentru feline
Gabriel Ignat lucrează la Fundaţia Vier Pfoten şi este singurul medic veterinar român din Libia. Din echipă mai face parte şi un fotograf din ţara noastră, Mihai Vasile, iar restul echipei este formată din Dr.Amir Khalil(Austria), Richard Stern(Austria), Kim Philips(Africa de Sud) şi Philip Lennon (Africa de Sud).
Click pe imagini pentru a vedea secvenţe inedite din misiunea din Libia
Cu toţii sunt acum puşi în faţa unei mari provocări: salvarea celor peste 700 de animale de la Grădina Zoologică din Tripoli. Încă din primele zile de misiune, medicii veterinari au lucrat la foc continuu ca să vaccineze şi să trateze leii, pumele, panterele, jaguarii şi tigrii şi să caute h