Timp de trei zile, bucureştenii vor avea parte de muzică live, acrobaţii, teatru de stradă, spectacole cu picioroange şi costume în Centrul Istoric, Parcul Herăstrău şi Piaţa Constituţiei. Ediţia din acest an este dedicată în special liceenilor pentru care Primăria Capitalei a organizat duminică o paradă şi un concert.
Capitala împlineşte 552 de ani de la prima menţionare documentară, iar evenimentul va fi celebrat, ca în fiecare an, cu muzică, expoziţii, târguri, parade şi celebra bătaie cu flori. Pe lângă evenimentele organizate de Primăra Capitalei, trei dintre primăriile de sector au plănuit propriile petreceri.
Vineri: expoziţii şi muzică populară
Startul sărbătorii se dă în Parcul Herăstrău vineri la ora 10.00. Bucureştenii sunt aşteptaţi la târgul meşteşugarilor şi la o serie de expoziţii de pictură, decoraţiuni interioare, design vestimentar, icoane şi cărţi. Atmosfera va fi animată de fanfare, copiii se vor putea plimba cu trăsura de la ora 17.00. De la aceeaşi oră, iubitorii de folclor se vor bucura de prestaţia unor ansambluri din Ploieşti, Giurgiu sau Focşani. Seara se încheie cu un cinematograf în aer liber. În piaţa Arthur Verona, de la ora 18.00 va avea loc o expoziţie de fotografie „invisible Bucharest”. De vinery de la ora 12.00 şi până duminică noaptea centrul vechi al Bucureştiului va fi animat de muzică live, teatru de stradă, spectacole cu picioroange şi costume.
Sâmbătă: Folk you în Centru istoric, pop în Herăstrău
A doua zi de sărbătoare debutează în Parcul Herăstrău cu aceleaşi expoziţii. De la ora 16.30. programul artistic va fu susţinut de Silviu Biriş şi Taraful “Cleante”, de la ora 17.20 va cânta Elena Gheorghe, urmează Pepe de la 18.00, apoi Delia de la 18.45 urmată de Trupa Provincialii, iar de la 20.10, timp de apoape o oră vor cânta Direcţia 5. În Centrul istoric, mai exact pe strada Franceză de sâmbă