În cadrul unui workshop internaţional, mai mulţi studenţi străini ai Universităţii „Lucian Blaga” (ULB) din Sibiu au învăţat paşi de dans tradiţionali româneşti.
CITIȚI ȘI:
Târgul de produse tradiţionale şi ecologice revine în Dumbrava Sibiului
Spectacol inedit de teatru la Muzeul în Aer Liber din Sibiu
Dascăli la sfârşit şi la început de drum
Membrii Ansamblului Folcloric Studenţesc „Ardealul” au prezentat, celor aproximativ 40 de tineri, dansuri tradiţionale româneşti din Sibiu, Valea Someşului, Maramureş, Banat sau Moldova. Studenţilor le-au fost prezentate portul şi fiecare regiune a ţării, împreună cu cele mai importante obiective turistice. Au ascultat curioşi, iar apoi, cu „lecţiile învăţate”, studenţii s-au prins în horă, alături de membrii ansamblului. Au dansat minute bune şi unii dintre ei au învăţat paşii repede şi bine.
„A fost nemaipomenit, am fost primul care a intrat în horă. A fost pentru prima dată şi chiar nu am simţit că sunt departe de ţara mea”, a spus unul dintre studenţii din Pakistan, care a schimbat ţara natală pe Sibiu pentru următoarele 22 de luni. „România este ca a doua casă pentru mine, de aceea nu m-am simţit în plus printre dansatorii români”, a adăugat acesta.
Click pe poze pentru galerie foto de la serata specială
Dans la schimb
Şi pentru că aşa stă bine unui workshop internaţional, studenţii din Pakistan au făcut şi ei o demonstraţie. „Am prezentat un dans tradiţional care se face mai ales în perioada în care se culeg recoltele. Fermierii obişnuiau să facă acest dans pentru a mulţumi lui Dumnezeu pentru recolta oferită. Cântecul pe care l-am cântat este un fel de serenadă pe care o cântă iubiţii în nopţile cu lună plină”, a explicat tânărul care speră să se distreze în cei doi ani pe care îi va petrece în România şi în care va urma masterul la Facultatea de Inginerie