La 8 septembrie a început, la Bucureşti, al patrulea Congres Internaţional de Ortodonţie Francofonă, prima reuniune internaţională din această specialitate organizată în România. Dl prof. dr. Dragoş Stanciu, preşedintele Congresului, vorbeşte despre această manifestare ştiinţifică în interviul realizat de dl dr. Mihail Călin.
În perioada 8–11 septembrie a.c, Asociaţia Naţională Română de Ortodonţie, Societatea Franceză de Ortopedie Dento-Facială, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ şi societăţile francofone de ortodonţie organizează la Bucureşti al patrulea Congres Internaţional de Ortodonţie Francofonă. Discutăm despre acest eveniment cu dl prof. dr. Dragoş Stanciu, decanul Facultăţii de Medicină Dentară din Bucureşti şi preşedintele Congresului.
– Domnule profesor, oferiţi-ne câteva detalii despre Asociaţia Francofonă de Ortodonţie şi despre congresul pe care îl organizaţi zilele acestea la Bucureşti.
– Asociaţia Francofonă de Ortodonţie Pluridisciplinară (AFOP) a luat naştere în urmă cu şapte ani la Paris. Între timp, AFOP, care are cel mai mare număr de societăţi naţionale afiliate, a început să polarizeze şi celelalte două asociaţii francofone de ortodonţie, care vor să intre sub umbrela noastră. Congresele asociaţiei se desfăşoară la fiecare doi ani; primul a avut loc în Liban, iar ultimul – în Tunisia, unde România a primit, în pofida unei concurenţe redutabile, dreptul de a organiza la Bucureşti reuniunea ce se desfăşoară în aceste zile. Acesta este primul congres internaţional de ortodonţie care se desfăşoară în România. Noi am mai participat în urmă cu opt ani la organizarea Congresului Mondial de Ortodonţie de la Paris, răspunzând pentru Europa de Est, şi poate că inclusiv prestaţia noastră de atunci a jucat un rol în atribuirea dreptului de a organiza această manifestare. Ţin să menţionez că acest congres