Vestea bună este că, de cele mai multe ori, acest gen de probleme îşi găsesc rezolvarea. Important este să depistaţi exact elementele care vă afectează relaţia pentru a găsi rezolvarea. Iată care sunt cei mai frecvenţi "inamici" ai vieţii sexuale într-un cuplu.
Dereglările hormonale
Toţii hormonii corpului interacţionează unii cu alţii. Prin urmare, atunci când unul dintre ei nu funcţionează bine, poate să antreneze o serie de efecte diverse, mai ales pe plan sexual. Înainte de a te panica, gândindu-te că poate fi vorba despre un blocaj grav, întreabă un medic dacă nu cumva problemele vin de aici.
Problemele în cuplu
Într-un cuplu, când ceva nu merge aşa cum ar trebui, dorinţa şi plăcerea sunt frânate. Cum bărbaţii separă, în general, mai uşor emoţia sexuală de viaţa de zi cu zi, ei nu pot înţelege dificultatea partenerei lor de a face amor atunci când ea se simte neglijată. Dacă o femeie are impresia că nu este înţeleasă şi iubită, corpul său nu mai răspunde dorinţei partenerului său. Nu este o anomalie, ci aşa este natura ei, are nevoie să fie iubită pentru a împărtăşi plăcere atunci când face sex.
Insuficienta cunoaştere a propriului corp
Anumiţi băbaţi şi anumite femei nu funcţionează, din punct de vedere sexual, aşa cum şi-ar dori. Unii dintre ei se consideră chiar anormali. De fapt, adesea, este vorba doar despre o cunoaştere slabă a funcţiilor propriului corp. Un bărbat poate să ejaculeze foarte repede deoarece nu a învăţat să facă în aşa fel încât corpul lui să funcţioneze mai relaxat. O femeie poate avea dificultăţi de a ajunge la orgasm deoarece îi lipseşte practica. În aceste două cazuri, masturbarea poate determina corpul să reacţioneze aşa cum trebuie la dorinţă şi excitare şi îi poate ajuta pe cei cu probleme să se cunoască mult mai bine.
Vestea bună este că, de cele mai multe ori, acest gen de probleme îşi găse