Ca regimul tau alimentar se citeste pe fata, nu doar pe talie, nu mai e un secret. Cu toate acestea, putini stiu ce alimente sa aleaga astfel incat sanatatea sa li se citeasca pe fata. Nu e de ajuns sa te lasi de fumat si sa te feresti de soare pentru a avea tenul pe care ti-l doresti.
MSN a stat de vorba cu un dermatolog, Nicholas Perricone, care este convins ca inflamatiile din organism fac ca pielea fetei sa se lase, sa se rideze si sa imbatraneasca prematur. Potrivit acestuia, 5 sunt alimentele care nu ar trebui sa lipseasca din dieta: cartofii dulci, somonul (salbatic), rosiile, citricele si legumele verzi.
Cartofii dulci Beta-carotenul continut, cel care da culoarea specifica, echilibreaza pH-ul pielii, combate uscaciunea fetei si incurajeaza regenerarea celulara. Rezultatul: o piele mai neteda, mai catifelata.
Somonul (salbatic) Pigmentul care da nuanta rozalie, astaxantina, are capacitatea de a lupta cu radicalii liberi, cei care actioneaza asupra membranei celulelor si ADN-ului, facand ca pielea sa imbatraneasca.
Rosiile Pigmentul continut, licopenul, este un antioxidant puternic, ce pazeste pielea de actiunea nociva a razelor de soare, actionand intocmai ca o crema cu ecran solar, insa din interior spre exterior. Pentru o mai buna absorbtie a licopenului, combina rosiile cu ulei de masline.
Citricele Vitamina C este cruciala in producerea colagenului, asa ca citricele ar trebui consumate zilnic. In plus, acestea contin bioflavonoide, ce protejeaza pielea de razele UV si previn moartea celulelor.
Legumele cu frunze verzi Spanacul, kale si alte legume cu frunze verzi, ce contin luteina, previn inflamatiile si ridurile cauzate de expunerea la soare.
Ca regimul tau alimentar se citeste pe fata, nu doar pe talie, nu mai e un secret. Cu toate acestea, putini stiu ce alimente sa al