Este cea mai modernă expoziţie din România, în care informaţia \"se simte\" şi \"se trăieşte\". Sursa: CODRIN PRISECARUSursa: ARTEX SERVICES INTERNATIONAL
1 /.
Muzeul Antipa îmbracă straie noi, după ce, mai bine de 100 de ani, exponatele au stat în vitrine exact aşa cum le-a aranjat Grigore Antipa. În vremea lui, muzeul era unul dintre cele mai moderne din Europa, însă, odată cu trecerea timpului, a ajuns plictisitor, mohorât şi depăşit de vremuri.
De sâmbătă, cine trece pragul instituţiei, intră într-o clădire modernă, cu plasme şi sisteme interactive de prezentare, infotoch-uri şi proiecţii 3D. Modernizarea, care a costat 10,9 milioane de euro (fără TVA), a readus muzeul pe primul loc din ţară.
Mastodontul american zice "Bun venit!"
Urme de paşi de animale pe asfaltul din faţa clădirii şi o girafă uriaşă alături de care se fotografiază copiii, anunţă mult aşteptata deschidere. Au trecut aproape trei ani de la închiderea muzeului, perioadă în care au tot fost anunţate false inaugurări. De data aceasta, informaţia este sigură, iar pentru credibilitate, directorul instituţiei a invitat presa la o primă prezentare.
În hol te întâmpină un mastodont american şi două trofee de elefant african, unul dintre ele fiind donat anul trecut muzeului de un om de afaceri. Expoziţia este structurată pe trei nivele: Biodiversitatea României la demisol (cu cele cinci bioregiuni: alpină, continentală, panonică, stepică şi pontică), Fauna mondială la parter (fiecare dintre marile regiuni biogeografice este reprezentată de anumite specii, prezentate în diorame) şi o expoziţie multi-tematică la etaj (originile şi evoluţia vieţii, paleontologie, lumea insectelor şi complexitatea speciei umane).
Se aude vuietul valurilor
Vizita începe de la demisol, unde îţi iau ochii diorame ce reproduc mediul acvatic.(Dioramele sunt reprezentări spaţiale ale