ProSport continuă astăzi seria materialelor dedicate istoriei celei mai iubite echipe a provinciei, Universitatea Craiova, cu episodul al doilea.
În prima parte, am prezentat primii 12 ani din istoria clubului care avea să devină un nume mare în fotbalul românesc. Aşa cum era firesc, începutul a fost timid, entuziast, dar şi şovăielnic. A fost nevoie de mai bine de zece ani pentru ca Ştiinţa să intre cu fermitate în circuitul fotbalului românesc. În episodul de astăzi vom parcurge anii 60. Deşi fără trofee cucerite, perioada anilor 60 rămâne una de referinţă pentru Ştiinţa. Echipa a obţinut atunci promovarea pentru prima dată în Liga I, l-a cooptat în rândurile sale poate pe cel mai important fotbalist din istoria clubului, Ion Oblemenco, şi a primit în dar o nouă casă, stadionul Central, locul care avea să fie martorul unor performanţe incredibile.
Magicianul Oţeleanu
Promovată în Divizia B în iulie 1958, Ştiinţa a avut nevoie de şase ani de lupte pentru a putea căpăta experienţa şi forţa de a ajunge pentru prima dată în Divizia A. Sezonul care avea să aducă cea mai mare performanţă din istoria clubului a fost 1963-1964, însă avea să debuteze dezamăgitor şi fără speranţe reale la promovare. Revenirea în iarna lui 1963 a lui Nicolae Oţeleanu, tehnician cu care Ştiinţa promovase pentru prima dată în Divizia B, în 1954, avea să schimbe radical faţa Craiova. "Ceea ce a reuşit nea Lache Oţeleanu a fost o performanţă extraordinară. Echipa terminase turul pe 8 şi el a reuşit s-o promoveze într-un retur", îşi aminteşte Mitu Tuţă, un suporter septuagenar al Ştiinţei.
Promovare dramatică
Cu o echipă reîmprospătată, Oţeleanu şi Ştiinţa au făcut ravagii în retur, dar cu toate astea, abia ultima etapă este cea care aduce echipei promovarea, după un duel aprig în trei, cu Metalul Târgovişte şi Poiana Câmpina. În ultima rundă,