Documentul, care iniţial se ocupa numai de partea de electricitate, va fi completat şi cu domeniile ţiţei şi gaze
Actuala strategie energetică a României a fost finalizată în 2007 şi se referă la intervalul 2007 - 2020
Cea nouă, supusă dezbaterii publice de luna viitoare, ia în calcul perioada 2011 - 2035
Strategia energetică naţională, document de căpătâi pentru toţi managerii din domeniu, fie că gestionează companii de stat sau private, va fi din nou modificată, urmând să fie supusă dezbaterii publice până la sfârşitul lunii viitoare.
În ciuda tuturor încercărilor din ultimii ani şi a tuturor variantelor de comasare/restructurare a companiilor energetice, se pare că guvernanţii n-au găsit încă "soluţia optimă" de eficientizare, aşa că iau în calcul introducerea domeniilor ţiţei şi gaze în strategia care, până acum, se ocupa doar de partea de electricitate.
"Strategia 2011-2035, care se ocupă doar de partea de electricitate, va fi completată cu domeniile de ţiţei şi gaze, iar spre finele lunii octombrie sper să publicăm documentul complet şi să începem dezbaterea publică", a afirmat ieri Alexandru Săndulescu, director în Ministerul Economiei.
Actuala strategie energetică a României a fost finalizată în 2007 şi se referă la intervalul 2007 - 2020.
Documentul, publicat pe site-ul Ministerului Economiei la 20 aprilie sub titlul "Elemente de strategie energetică pentru perioada 2011 - 2035", conţine numai 38 de pagini dintre care una este interzisă curioşilor, cuprinsul său fiind în totalitate acoperit.
Centralele nucleare şi eoliene par să fie viitorul
Principalele prevederi vizează că producţia de energie electrică va fi asigurată peste 20-25 de ani în principal de centrale nuclearelectrice şi eoliene.
Pentru îndeplinirea acestor obiective vor fi adoptate măsuri precum îmbunătăţirea cadrului in