Patru miniştri au pierdut portofoliul de la Muncă, în timpul guvernelor Boc, iar Sebastian Lăzăroiu este ministrul postdecembrist cu cel mai scurt mandat.
Munca este, aşadar, ministerul cu cei mai mulţi miniştri pe o legislatură şi cu cel mai scurt mandat de ministru - Sebastian Lăzăroiu, trei luni şi jumătate.
În decembrie 2008, la Muncă a fost instalat Marian Sârbu, desemnat de PSD, pe atunci partener de coaliţie cu PDL. A plecat după un an, când cele două partide s-au despărţit cu mare scandal. Culmea, este singurul care a rămas totuşi apropiat de partid, după ce-a demisionat din PSD şi-a intrat în UNPR, un satelit al Puterii. Mai mult, numele lui Sârbu a fost vânturat de mai multe ori ca succesor posibil al “decapitaţilor” de la Muncă.
Lui Marian Sârbu i-a urmat Mihai Şeitan, specialist care ocupase până atunci o poziţie de sceretar de stat în minister. A avut una dintre cele mai grele misiuni şi a fost cel care a reformat sistemul de pensii şi salarizarea bugetară, legislaţia pe muncă. A elaborat proiectele, le-a discutat cu partenerii sociali şi a fost silit să plece înainte de a le vedea votate sau aplicate.
N-a apucat intrarea în vigoare a Codului Muncii sau Legii pensiilor pentru c-a făcut mai multe declaraţii care l-au indignat pe premierul Emil Boc.
A fost ministrul care a anunţat cele mai nepopulare măsuri ale guvernului, cu mult înainte de a se decide exact cum se vor aplica acestea, motiv care i-a făcut pe liderii PDL să-l preseze pe Boc să-l dea afară. Ca şi în cazul lui Lăzăroiu, lideri PDL precum Oltean au susţinut că Şeitan strică imaginea partidului. Se spune că Şeitan ar fi fost ministrul care i-a creat cele mai multe dureri de cap premierului Emil Boc.
Şeitan a plecat pentru c-a spus adevărul
Declaraţia care a deranjat iremediabil a fost una din primăvara anului trecut. Pe 5