Armand de Brignac, cea mai bună şampanie din lume, a fost prezentată la Bucureşti de Jean-Jacques Cattier, şeful casei producătoare. Ambiţia unor enologi din tată-n fiu de a produce cea mai fină băutură a fost răsplătită de „FINE Champagne Magazine“, şampania Armand de Brignac luând coroniţa în 2010.
Câţiva dintre cei mai autorizaţi degustători au desemnat spumantul Armand de Brignac Brut Gold drept cea mai bună şampanie pentru anul 2010. O surpriză, poate, dacă ne gândim că brandul, deşi înregistrat încă din anii '40 ai secolului trecut, fusese lansat pe piaţă abia în 2006.
Însă, doar la prima vedere, pentru că, în momentul în care vezi cine se află în spatele acestei etichete, începi să înţelegi de ce acest produs a devansat nume mult mai cunoscute, precum Dom Perignon, Mumm, Roederer, Deutz sau Pol Roger. Iar când descoperi că încă două produse ale aceleiaşi crame se regăsesc în primele 30 de poziţii ale clasamentului întocmit de publicaţia finlandeză „FINE Champagne Magazine", prima pornire e să vrei să ştii mai multe despre Casa Cattier.
AMESTEC DE TREI RECOLTE
Îţi poţi satisface pe deplin curiozitatea dacă ai privilegiul de a-l întâlni pe Jean-Jacques Cattier, sosit în România la începutul acestei luni. Reprezentantul unei familii vechi şi faimoase în branşă e gata să dezvăluie câteva dintre secretele care stau la baza şampaniei Armand de Brignac. În cramele din regiunea Champagne, sticlele trec printr-un proces de învechire lentă de circa trei ani
„În fiecare an, eu şi fiul meu Alexandre vizităm cele mai bune podgorii aflate în trei dintre cele mai faimoase zone din regiunea Champagne Marne: Montagne de Reims, unde se află şi satul nostru Chigny-les-Roses, Côte des Blancs şi Vallée de la Marne. Din podgoriile clasificate Premier Cru sau Grand Cru selectăm doar strugurii al căror caracter şi a căror calitate ne vor permite