Primăriile de sectoare s-au luat la întrecere în mese festive şi spectacole pentru a marca aniversarea a 552 de ani a Capitalei. Timp de trei zile, bucureştenii au parte de spectacole gratuite, bucate tradiţionale alese şi de plimbări cu trăsura.
Sărbătoarea Bucureştiului la cea de a 552 - a aniversare a început încă de astăzi de la primele ore! Petrecerea denumită de autorităţi "Bucură-te de Bucureşti!" a început simultan în Parcul Herăstrău, Piaţa Obor, Centrul Istoric.
În Piaţa Arthur Verona a fost deschisă expoziţia de fotografii "inVISIBLE Bucharest", în Parcul Herăstrău au fost pregătite grătare dar şi mai multe trăsuri cu care bucureştenii sunt invitaţi să se plimbe în aceste trei zile iar în Piaţa Obor au fost instalate tarabe şi bucătării ad-hoc cu bucate tradiţionale din toate colţurile ţării, preparate pe loc, în faţa clientului.
Vezi aici fotogalerie de la evenimentele organizate de Zilele Bucureştiului!
"Preparăm direct aici în piaţă gulaş cu carne de vită, iahnie de fasole, dar şi sarmale de la Maramu'! Porţia este 10 lei cu tot cu mămăliguţă şi ardei iute! Poftiţi!", ne-a îndemnat tanti Mirela, una dintre bucătăresele venite în Piaţa Obor tocmai din Maramureş.
Horincă şi magiun
Nu lipsesc dulceţurile dintre cele mai fine însă vedeta în Piaţa Obor este de departe magiunul de prune preparat chiar în faţa clienţilor, într-un ceaun imens. „Magiunul iese cu atât mai bun cu cât îl preparăm în ceaun cât mai mare", explică Constantin Ionaşcu. Tot în Piaţa Obor pot fi găsite vinuri bune şi horinca de prune cu o tărie de 55 de grade la 40 de lei kilogramul.
„Produsele sunt extrem de diversificate iar preţurile bune. Eu mi-am luat un pic de must dar şi puşină horincă de prune, adică acea pălincă. Vreau să cumpăr şi puţină pastramă şi să mă aşez aici la masă că aştept spectacolul. Trebuie să