Peste 30% dintre femei nu au orgasm, arată statisticile de specialitate. Specialiştii în sexologie, citaţi de site-ul salon.com, susţin că orgasmul este esenţial pentru sănătatea unei femei. Experţii au citat mai multe studii care arată că, fără atingerea punctului culminant, o femeie ramâne mai greu însărcinată. În timpul orgasmului pereţii vaginului se contractă, iar astfel se facilitează drumul spermatozoizilor spre trompele uterine, unde pot fecunda un ovul.
CITEŞTE ŞI:Ce legătură există între gemetele din dormitor şi orgasm
Specialiştii susţin că, dincolo de plăcerea momentului, orgasmul are efecte benefice asupra organismului. Atingerea punctului culminant creşte nivelul de estrogen - un hormon care îmbunătăţeşte starea psihică, reduce stresul, ajută la eliberarea endorfinelor şi îmbunătăţeşte sistemul imunitar.
Conform unor studii realizate de oameni de ştiinţă britanici, femeile care au o viaţă sexuală activă prezintă riscuri mai mici de a se îmbolnăvi de cancer şi de boli de inimă. Aceştia semnalează faptul că există o relaţie între orgasmele frecvente şi longevitate, aceştia obervând pe parcursul monitorizării că femeile care se declară mulţumite de viaţa sexuală pe care o au trăiesc mai mult, spre deosebire de cele care mimează orgasmul. Cercetarea arată că 200 de orgasme pe an te fac cu şase ani mai tânără.
CITEŞTE ŞI:Forma buzelor dezvăluie uşurinţa cu care poţi atinge orgasmul. STUDIU
Experţii de la Universitatea Wilkes din Pennsylvania au observat că persoanele care ajung la orgasm au cu 30% mai mulţi anticorpi, comparativ cu cele care nu ating punctul culminant. Datorită acestui lucru, oamenii de ştiinţă spun că femeile care sunt satisfăcute din punct de vedere sexual au un sistem imunitar mai puternic şi prezintă un risc scăzut de a se îmbolnăvi de afecţiuni comune, precum răceli sau gripă.
Un alt studiu arată că in