În patru ani de raliu, cuplul Ponta-Keleti a tocat aproape 1 milion de euro. În 2003, Ponta îl anchetase pe Umbrărescu, cel care, mai târziu, avea să-i devină sponsor. Sursa: AGERPRES
În 2003, Organismul de Luptă Anti Fraudă (OLAF) sesiza Guvernul Adrian Năstase despre anumite beneficii pe care oameni de afaceri români, nominalizaţi, între care şi Dorinel Umbrărescu, le-ar fi avut din partea autorităţilor române.
În urma acestor relaţii strânse, OLAF sesiza faptul că aceşti potentaţi locali, în special din Bacău, aveau uşile deschise la contracte din bani publici. Cel care a fost trimis de către Năstase să ancheteze sesizarea OLAF a fost nimeni altul decât Victor Ponta.
"Se presupune că, datorită unei relaţii strânse cu autorităţile române, un număr de câteva personaje corupte ar ţine sub control strict un număr de investiţii publice, unele sprijinite de către Comisia Europeană prin programele SAPARD, PHARE şi RICOP, altele de către finanţări/donaţii din partea FMI sau a Băncii Mondiale", se menţiona în documentul trimis Guvernului.
Numele din lista OLAF: Viorel Hrebenciuc, Dumitru Sechelariu -fostul primar al Bacăului, Sergiu Sechelariu – fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor dar şi Dorinel Umbrărescu.
Despre Umbrărescu, inspectorii OLAF spuneau, la momentul respectiv, că este “un om de afaceri aflat în strânsă legătură cu familia Sechelariu care controlează de facto, prin intermediul câtorva companii, întreţinerea drumurilor din judeţul Bacău".
Ponta trimis să afle adevărul Adrian Năstase, pe atunci prim ministru, l-a trimis pe Victor Ponta, şeful Corpului de Control al prim-ministrului, să verifice dacă cele sesizate de OLAF se confirmă sau nu. Investigaţiile OLAF au vizat licitaţia derulată pentru construcţia proiectului "Parcul Industrial Hemeiuş“.
După câteva luni de investigaţii, Victor Ponta, a declarat,