În ciuda denumirii pompoase de drum judeţean, DJ 393, drumul ce leagă Albeşti de satul Coroana şi uneşte satul Arsa de DJ 391, arată exact ca după bombardamente: cratere de zeci de centimetri pe cei opt kilometri de drum, cât însumează cele două căi de legătură în total, drum pietruit în loc de unul asfaltat, dar pentru care se achită taxe usturătoare pentru utilizare
Taxele sunt colectate de nimeni alta decât Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri, subordonată CJC, condus de mulţi ani de Nicuşor Constantinescu, cea care are în subordine aceste drumuri judeţene şi ar trebui să se ocupe de refacerea lor. În ediţia online puteţi vizualiza mai multe imagini cu craterele de pe cele două tronsoane de drum judeţean. Realitatea întrece însă cu mult imaginile.
În sud-vestul judeţului Constanţa am descoperit încă un drum în paragină, uitat de autorităţi, clasificat însă la categoria de drum judeţean.
Chiar dacă într-o lume civilizată a avea drumuri pietruite şi asfaltate fără nicio denivelare este un lucru absolut normal, nu acelaşi lucru putem spune despre drumurile din sudul litoralului şi aici nu vorbim despre cele din interiorul comunelor, care sunt reabilitate sau nu în funcţie de disponibilităţile financiare ale administraţiei locale respective. Vorbim despre cele care leagă comunele şi care pe hartă au denumirea pompoasă de drum judeţean. Pentru necunoscători, ar trebui să fie un drum perfect. În conturile autorităţii judeţene intră bani frumoşi din taxele care se percep pentru utilizarea acestor drumuri. De altfel, judeţul Constanţa este printre puţinele din ţară care a pus taxă pe drumurile judeţene, fiind un promotor al acestui gen de măsură aducătoare de bani la bugetul judeţean.
În schimb, realitatea de la faţa locului nu arată nicidecum ca în cărţile răsfoite de cei care, din birou, sunt de părere că dacă au drumuri încadrate la