Doi pui de leu şi un mic cerb lopătar s-au născut zilele trecute în captivitate. Administraţia Grădinii Zoo vrea să apeleze la cei mici pentru a-i boteza pe cei mai noi locatari. Reproducerea în captivitate este rară, spun experţii.
Îngrijitorii Grădinii Zoologice din Râmnicu Vâlcea se mândresc cu cei mai noi „chiriaşi", născuţi în urmă cu câteva zile. Doi puiuţi de leu şi un micuţ cerb lopătar sunt noii veniţi în familia Grădinii Zoo din Otroveni. „Cei doi pui de leu au fost fătaţi de leoiaica Fiola, care în urmă cu doi ani dădea naştere Shingăi. Puiuţii au fost adoptaţi imediat de mama lor şi cresc acum în izolare pentru a fi feriţi deocamdată de ceilalţi membri ai grupului de lei. Aceştia pot fi admiraţi de vizitatorii grădinii deoarece au şi un spaţiu deschis separat", spune Daniel Ionescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei din Râmnicu Vâlcea, ce are în administrare Grădina Zoo. Tot el mai afirmă că, al treilea nou membru al grădinii este un pui femelă de cerb lopătar, ai cărei părinţi au fiecare câte şapte ani. „Cu micuţa femelă de cerb numărul cervidelor adăpostite la noi a urcat la şapte", spune Daniel Ionescu.
Click pe poze pentru galerie Foto
„Înmulţirea în captivitate, foarte dificilă"
Reproducerea animalelor sălbatice în captivitate este un lucru destul de rar, spun experţii în medicină veterinară. „Foarte multe grădini zoologice încearcă înmulţirea în captivitate. Este destul de greu pentru că animalele sălbatice sunt afectate foarte mult de captivitate, iar cele care au crescut în grădina zoologică nu au dezvoltate instinctele", explică medicul veterinar Claudiu Săndulescu pentru Adevărul. Anul trecut, tot la Zoo Vâlcea a venit pe lume un pui de lamă, iar acum doi ani leoaica Fiola a dat naştere micuţei Shinga, ce a devenit, la vremea respectivă, un punct de atracţie pentru vizitatorii g