Rezerva verde a Braşovului este administrată de propria regie, care are, din acest an, şi fond de vânătoare. Acest lucru a dus la reducerea simţitoare a numărului de urşi care mai coboară în cartiere, doar o ursoaică mai având curajul să ajungă în Răcădău.
Într-un top 100 al proprietarilor de păduri din România realizat de un săptămânal central, municipiul Braşov se află pe locul al patrulea ca suprafaţă deţinută. Suprafaţa de pădure cu care întabulat municipiul Braşov este de 14.602 hectare, pădure care se află atât pe teritoriul oraşului, cât şi pe teritoriul altor unităţi administrative. Pe primele locuri ale acestui clasament se află societatea comercială Scolopax SRL, cu 25.915,33 hectare de fond forestier, urmată de comuna Telciu din judeţul Bistriţa-Năsăud, cu 17.705 hectare, urmată de comuna clujeană Măguri Răcătău, cu 16.044 de hectare. Pe locul al cincilea al clasamentului se află Regele Mihai I cu 14.392 de hectare.
„Municipalitatea braşoveană a făcut în ultimii ani toate demersurile pentru a-şi recupera patrimoniul de dinainte de anul 1945. Mai sunt câteva suprafeţe care se află în litigiu, dar întabulate avem 14.602 hectare de pădure. Ne-a interesat să recuperăm acest patrimoniu al Braşovului şi pentru a-l administra cât mai eficient, pentru a avea în continuare păduri, nu să cadă pe mâna vreunor profitori de lemn, iar Braşovenii să aibă parte de un mediu cât mai curat”, ne-a declarat primarul George Scripcaru.
După ce Primăria Braşov a început să îşi recâştige dreptul de proprietate pe mai multe suprafeţe de pădure a fost creată Regia Publică a Pădurilor Kronstadt. Iar mai nou, această regie administrează, din acest an, şi Fondul de Vânătoare 18 Timiş.
Doar două ursoaice-comunitare mai coboară din când în când în oraş
Directorul Regiei Publice a Pădurilor Kronstadt, Dan Olteanu spune că de la preluarea în a