Şeful designerilor de la TerraCycle, Tiffany Threadgould, a vorbit, pentru „Weekend Adevărul“, despre cât de simplu este să te bucuri de mobilierul pe care ea şi colegii săi îl fac din deşeuri. Tiffany Threadgould, care conduce echipa de specialişti de la TerraCycle, spune povestea obiectelor din gunoaie care se nasc în atelierele aşa-numitului „Google al reciclării“.
La 37 de ani, Tiffany Threadgould, pe care revista americană „Make" o numeşte „o Martha Stewart a deşeurilor", este, de trei ani, şefa designerilor de la TerraCycle. Şi-a pus semnătura, între altele, pe penare făcute din cutii de suc şi pe ceasuri din plăci de bază de la computere vechi.
Tiffany Threadgould susţine periodic workshopuri de profil, unul dintre acestea fiind, de exemplu, axat pe cum să transformi pungile de la hrana pentru animale în portofele (prezentată în faţa a 700 de angajaţi ai unei fabrici de mâncare pentru animale din Ungaria). Este, potrivit presei americane, un fel de „evanghelist al gunoiului", care propovăduieşte, de mai bine de zece ani, importanţa resturilor pe care societatea le desconsideră.
„Adevărul": Cât de dificil este să convingi oamenii că pot să-şi amenajeze casa cu piese de mobilier şi decoraţiuni făcute din deşeuri?
TerraCycle este prima companie care şi-a propus să creeze produse din „gunoi" la nivel de masă. Cred că oamenii sunt obişnuiţi cu ideea refolosirii materialelor la o scară mică, la ei în casă, între prieteni; dar dacă ne referim la majoritate, lucrurile nu stau chiar atât de bine. Revenind, deci, la întrebarea dumneavoastră, nu e chiar simplu, mai este mult, foarte mult, de lucrat la educarea consumatorilor, iar asta nu o putem facem noi, la TerraCycle, de unii singuri, mai sunt şi alţi factori sociali implicaţi. Noi ne-am decorat biroul şi spaţiul de lucru cu foarte multe produse pe care le-am creat din deşeuri; asta a fost, pân