Primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, a deschis astăzi „Zilele Bucureştiului” cu un parteneriat româno-elen legat de comerţul produselor tradiţionale.
Astăzi, la ora 11.00, în Piaţa Obor răsuna muzica Mariei Ciobanu urmată de ritmuri Zorba. Dincolo de perdeaua de fum a micilor de pe grătare, primarii greci din Nafplio şi Epidavros, zona Peloponez, îi îndrumau pe bucureşteni să deguste produsele elene.
La etajul întai al noii Pieţe Obor, patru standuri aşteptau clienţii să încerce şi să cumpere ulei de măsline extra virgin, măsline păstrate în apă de mare sau dulceţuri din portocale ori fasole.
Vom duce şi noi produse în pieţe greceşti
„Încercăm să facem din Piaţa Obor singura piaţă din Bucureşti în care oamenii să găsescă, pe lângă produse tradiţionale româneşti, şi produse tradiţionale internaţionale. Acum, avem producători din Grecia, dar intenţionăm să aducem şi alţii asemenea din alte ţări. De asemenea, vom facilita şi desfacerea unei pieţe pentru producătorii români în Republica Elenă”, a explicat, pentru „Adevărul”, primarul sectorului 2, Neculai Onţanu.
Vezi AICI imagini de la târgul de produse greceşti
Uleiul de măsline – 20 de lei sticla
Dimitris Bekas din Nafplio este producător de măsline, ulei de măsline şi alte produse din acest fruct. El a venit pentru prima dată la Bucureşti şi, înainte de a-şi vinde propriu-zis produsele, le explica oamenilor cum se face uleiul de măsline şi ce proprietăţi are. „Gustaţi! Trebuie să mirosiţi uleiul, să îi urmăriţi culoarea şi, cu cât este mai închisă, cu atât este mai bun. Îl puteţi folosi şi pentru problemele de stomac, este un medicament!”, le spunea Dimitris Vasilicăi şi lui nea Nelu, doi pensionari din sectorul 2.
La preţuri cuprinse între 20 şi 70 de lei, în funcţie de cantitate, uleiul s-a vândut cel mai bine.
Criza impune export
Nici măsline