Dan Petru Ghindea avea 23 de ani când şi-a lăsat ţara amanet trecutului şi a păşit pe pământ britanic. Acum, viaţa bărbatului se împarte între orele de contabil pe care le munceşte la o firmă şi slujbele pe care le ţine la Biserica Sfinţii Petru şi Pavel din Nottingham. Dan Petru Ghindea avea 23 de ani când şi-a lăsat ţara amanet trecutului şi a păşit pe pământ britanic. Acum, viaţa bărbatului se împarte între orele de contabil pe care le munceşte la o firmă şi slujbele pe care le ţine la Biserica Sfinţii Petru şi Pavel din Nottingham.
Dan Petru Ghindea (33 de ani) şi-a început aventura pe tărâmul britanic prin 2001, când s-a înscris ca voluntar la o asociaţie caritabilă catolică. “Am îngrijit tot felul de bolnavi. Oameni cu probleme psihice, copii cu dizabilităţi... Am fost şi ospătar într-un local de aici, din Nottingham şi chiar am lipit afişe cu reclame pentru restaurante şi baruri greceşti... Au fost ani grei”, păşeşte părintele Ghindea printre amintiri. Într-o continuă navetă între Anglia şi oraşul natal Victoria, din judeţul Braşov, părintele a avut puterea să termine Facultatea de Teologie şi să-şi contureze studiile cu o diplomă a Institutului Ortodox din Cambridge. Preot cu acte în regulă, Ghindea şi-a găsit liniştea sufletească şi şi-a legat destinul, acasă, la Victoria, de aleasa inimii sale, Olivia Florina (33 de ani).
Acum, părintele, soţia lui şi micuţa Theodora, venită pe lume în urmă cu un an şi şapte luni, trăiesc într-un Nottingham când mohorât, când atins de razele soarelui palid. Undeva, între casele înghesuite, văruite în tonuri deschise, se înalţă lăcaşul în care părintele Ghindea fie ascultă taina spovedaniei, fie slujeşte pentru credincioşii români şi britanici. La Biserica Sfinţii Petru şi Pavel, al cărei paroh e, ajunge doar seara, după ce termină programul la firma unde lucrează. “De luni până vineri, de la opt dimineaţa la cinci