Este un material preţios, dar nu te obligă să te porţi cu mănuşi, aşa că poţi alege cu încredere obiecte argintate dacă vrei să schimbi un pic atmosfera. De la o simplă linguriţă pentru cafea la o lustră sofisticată pentru living, gama de obiecte e diversă şi are variante pentru orice buzunar.
Nu trebuie să trăieşti într-un conac boieresc ca să mănânci cu tacâmuri din argint. La fel cum nu este obligatoriu, dacă vrei un decor argintat, să-ţi aglomerezi casa de la un cap la altul cu obiecte mari şi mici care se înscriu în această categorie. Argintiul a revenit în forţă anul acesta în amenajarea casei. Iar regula numărul unu asupra căreia au căzut de acord cei mai mulţi dintre designeri este că argintiul e una dintre cele mai potrivite variante atunci când vrei să renunţi la culorile puternice.
Combinat cu negru
Culoare metalică uşor de încadrat în orice spaţiu, de la bucătărie la baie şi din living în mansardă, argintul se combină de minune cu negru, dar şi cu alb sau chiar vişiniu. Se pliază atât pe un cămin clasic, cât şi pe unul modern, şi pe o cameră luminoasă. Rezultatul: decor elegant, dar nu peste măsură de preţios (numele acestui metal, derivat din denumirea din limba latină, se traduce prin „alb şi strălucitor").
Dacă nu ai curaj să combini piese mari, mergi pe detalii. Cel mai la îndemână este să iei în vizor încăperile mici ale casei tale, bucătăria sau baia, sau chiar pe amândouă. Piesele - tacâmuri, suporturi pentru sticle cu vin, inele pentru şerveţele, boluri, oglinzi etc. - pot fi cumpărate atât din magazine, cât şi din târgurile de anticariat. A doua variantă se poate dovedi de multe ori mai inspirată, dacă ai răbdare să cauţi şi mai ales dacă îţi plac poveştile din spatele obiectelor vechi.