Rusii sunt printre cei mai mari consmatori de coltunasi din lume si, desigur, asa se explica de ce acolo se afla si un urias combinat, cu numeroase sucursale raspandite de la Urali si pana la Pacific - toate profilate pe coltunasi: cu carne, cu branza, cu cartofi, varza, ciuperci, peste, fructe.
Este mare Rusia, dar si productia de coltunasi impresioneaza: 80 tone pe zi, respectiv 25.000 tone pe an - livrati in stare congelata sau conservati in vid. In sectiile combinatului "Sibirski Gurmand" lucreaza 1.198 angajati, iar despre felul cum lucreaza ei - uneori neasteptat - ne putem face o idee destul de clara, din imaginile de mai jos, postate de bigpicture.ru
Nu poti intra in fabrica fara sa te speli pe maini, dar nici nu te poti spala pe maini fara sa stai la coada. Traditia, n-ai ce-i face!
Dupa ce s-au spalat pe maini, fetele intra in atelier. Pentru asta, stau iarasi la coada.
Foaia de aluat ruleaza in stil "metraj" si este preluata de dispozitive care o decupeaza, formeaza coltunasul si-l depun pe banda rulanta.
Drumul coltunasilor este lung si complicat.
La capatul drumului mecanizat, coltunasii sunt preluati manual pentru ultima dichiseala si trimisi la congelat.
Dupa congelare, coltunasii sunt verificati tot manual, unul cate unul. La asemenea temperaturi, nici sibiriencele nu rezista fara suba.
Ambalajul final si containerizarea se fac tot manual si tot dardaind.
Rusii sunt printre cei mai mari consmatori de coltunasi din lume si, desigur, asa se explica de ce acolo se afla si un urias combinat, cu numeroase sucursale raspandite de la Urali si pana la Pacific - toate profilate pe coltunasi: cu carne, cu branza, cu cartofi, varza, ciuperci, peste, fructe.
@N_P