Pentru o zi, copiii din Ploieşti au avut responsabilităţi de oameni mari. După ce au obţinut „paşaportul" pentru oraşul în miniatură, amplasat la Sala Sporturilor din municipiu, prichindeii au luat cu asalt toate instituţiile publice.
Cum e să ai între 7 şi 14 ani şi să ai responsabilităţi de om mare? Răspunsul la această întrebare l-au aflat sute de copii ploieşteni care, însoţiţi de părinţi sau bunici, au mers la primărie, școală, spital, poliție, biserică, bancă, pompieri, filarmonică, piață, poștă sau teatru de păpuși. Instituţiile au fost, bineînţeles, în miniatură, amplasate în parcul de la Sala Sporturilor Olimpia din Ploieşti.
„Accesul în mini-orăşelul construit de către voluntari cu experiență în activitățile cu copii s-a făcut pe baza unui «pașaport» primit la intrare. Cu acest «act de o zi» prichindeii au trecut pe la toate instituţiile de unde au primit informaţii, iar la final, în funcţie de cunoştinţele acumulate au primit şi un punctaj, în baza căruia au fost remuneraţi cu explo-lei de către banca din mini-orăşel, bani pe care cei mici i-au putut chelui la piaţă, librărie sau şi-au putut achiziţiona un bilet la teatru. Noi am anunţat acest program în şcoli şi văd că au dat curs un număr impresionat de persoane", ne-a declarat Teofil Braşov, organizatorul acţiunii.
VEDEŢI AICI CUM AU PETRECUT MICUŢII ÎN PLOIEŞTIUL ÎN MINIATURĂ
Meserii şi motivaţii inedite
Primele opriri au fost la echipajele Poliției, Jandarmeriei şi Ambulanţă, unde copiii au ţinut neapărat să testeze echipamentele aduse la eveniment. De pe margine, părinţii imortalizau primele contacte ale odraslelor cu motocicleta Poliţiei, maşina şi echipamentele de intervenţie ale Jandarmeriei sau cu aparatura din Ambulanţă.
„Mie mi-a plăcut cel mai mult maşina de jandarmi pentru că e mai închisă la culoare. Dar când o să fiu mare o să mă fac poliţistă", ne-a spus