Pieţele giurgiuvene au devenit, în ultima perioadă, din ce în ce mai aglomerate. Gospodinele din municipiu iau cu asalt tarabele, în căutarea celor mai bune preţuri, dar şi mărfuri de sezon: gogonele, castraveciori, vinete sau gogoşari.
Odată cu începutul lunii septembrie, pieţele din Giurgiu au devenit neîncăpătoare pentru numărul mare de cumpărători, în special reprezentante ale aşa zisului „ sex slab”. Doamnele caută printre tarabe, iscodesc după cel mai bun raport calitate-preţ, astfel încât să aibă posibilitatea de a-şi umple cămările cu provizii pentru iarnă.
Comercianţii, mare parte dintre ei, sunt dispuşi chiar să şi negocieze preţurile, în cazul în care cererea din partea clientului depăşeşte zece kilograme. Acest lucru se întâmplă în special în cazul roşiilor, care se vând, în Piaţa Centrală, cu sume cuprinse între 70 de bani pentru un kilogram (roşiile pentru bulion) , şi 2 lei pentru un kilogram (roşiile pentru salată). Ardeiul gras, o altă legumă căutată de gospodine, pentru a-l toca şi pentru a-l pune, apoi, la congelator, se vinde la preţul de 1,5 – 2 lei kilogramul, aici neputându-se discuta de negociere. Vinetele, la fel de căutate, sunt vândute, pe tarabele Pieţei Centrale, cu 1,5 lei sau chiar şi cu 2 lei kilogramul. Doritoarele de fasole fideluţă îşi puteau face provizii, în schimbul sumei de 2,5 lei pentru un kilogram.
La fel de căutate, în această perioadă, sunt fructele pentru gemuri sau compoturi. Astfel, merele se vindeau în Piaţa Centrală cu 2 – 4 lei kilogramul, în timp ce prunele scoteau din buzunarul cumpărătoarelor puţin peste un leu pentru un kilogram.
Pieţele din cartier, o soluţie bună ca distanţă
Dacă unele gospodine sunt ceva mai grăbite, pot apela la pieţele de cartier, cele trei din municipiu având, toate, cam aceleaşi preţuri, cu mici variaţii. Astfel, atât în piaţa Decebal, cât şi în cel