Este posibil a se avea în vedere \"un faliment al Greciei\" ca \"un alt scenariu\", deoarece \"cifrele nu sunt încă pe masă\", a declarat ministrul austriac de externe, Michael Spindelegger, care este şi vicecancelar.
Astăzi, la o dezbatere desfăşurată la primul canal al televiziunii publice austriece ORF, Michael Spindelegger a subliniat, după cum relatează AFP, că aşteaptă în special rezultatul discuţiilor dintre Atena şi troica formată din Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană şi Fondul Monetar Internaţional (FMI), care urmează să ţină, mâine, o conferinţă telefonică, transmite Agerpres.
Şeful diplomaţiei austriece a subliniat însă că, dacă UE "va lăsa Grecia să meargă la faliment, aceasta trebuie să se facă în spiritul a ceea ce ar însemna un astfel de scenariu pentru alte ţări aflate în dificultate".
Vineri, la reuniunea de la Wroclaw, Polonia, a miniştrilor de finanţe din UE, ministrul austriac de finanţe, Maria Fekter, nu a exclus ca varianta falimentului să fie, în cazul Greciei, o soluţie preferabilă unei salvări oneroase. "Dacă vom ajunge într-o situaţie care se dovedeşte mai oneroasă decât o alternativă", precum incapacitatea de plată , "va trebui să reflectăm la această alternativă", a afirmat ministrul austriac, adăugând totuşi că, "pentru moment, nu este cazul".
Troica CE-BCE-FMI urmează să aprobe sau nu a şasea tranşă de opt miliarde de euro din împrumutul de 110 miliarde de euro acordat Greciei în mai 2010.
Grecia a recunoscut că nu şi-a atins obiectivele bugetare fixate de creditorii săi, din cauza recesiunii, mai dură decât se prevăzut, dar a dat asigurări că este hotărâtă să continue eforturile cerute.