Nici ca se poate altceva mai bun pentru dimineata, alaturi de o cafea sau de un pahar cu lapte sau suc proaspat de portocale ori de mere, decat o briosa cu mere, facuta in casa.
Se fac repede, ingredientele sunt mai mult decat banale si le are oricine in frigider. In plus compozitia finala poate fi coapta foarte bine si intr-o tava clasica de chec, nu doar in forma speciala de briose.
Pentru vreo 12-14 briose (sau o tava clasica de chec), ai nevoie de: doua oua mari, 100 de grame de zahar pudra, 100 de grame de unt topit, 150 de mililitri de lapte, 300 de grame de faina, un plic de praf de copt, un varf de cutit de sare, o lingurita rasa de pudra de scortisoara, doua mere mari, 12-14 caramele clasice (dar in loc de caramele poti pune nuci, stafide sau, foarte bine poti alege si varianta simpla, fara caramele, fara nuci, fara stafide).
Incearca si briosele cu nuci .
Pregateste vasul pentru copt. Trebuie uns cu putin unt. Incinge cuptorul. Curata si rade merele prin razatoarea mare. Bate bine ouale cu zaharul, adauga laptele si untul topit si amesteca bine. Poti folosi un mixer, dar merge si cu telul. Totul este ca zaharul sa se topeasca bine inainte de a pune si restul ingredientelor. Cerne faina impreuna cu scortisoara, sarea si praful de copt si pune totul in amestecul de baza. Adauga merele rase si amesteca usor.
Pune jumatate din aluatul de briose, aseaza la mijloc o caremea (sau nuci sau stafide), apoi restul de compozitie. Coace briosele 30-40 de minute pana ce cresc frumos si se rumenesc.
Scoate briosele din tava dupa ce s-au racorit putin. Sunt la fel de bune si calde si reci.
Nici ca se poate altceva mai bun pentru dimineata, alaturi de o cafea sau de un pahar cu lapte sau suc proaspat de portocale ori de mere, decat o briosa cu mere, facuta in casa.
Se fac r