Craiovenii care vor să îşi achiziţioneze o locuinţă preferă să cumpere un teren în localităţile limitrofe Băniei deşi nu toate oferă utilităţi şi condiţii. ADS Craiova vă prezintă o analiză imobiliară a comunelor din preajma Băniei, unde se construiesc imobile, în funcţie de preţuri, utilităţi şi infrastructură.
Deşi criza a tăiat avântul dezvoltatorilor imobiliar, oltenii care visează la propria locuinţă nu renunţă la ideea de a-şi construi propriul cămin. Pentru că preţurile din Cetatea Banilor sunt încă la un nivelul inaccesibil pentru majoritatea craiovenilor care îşi doresc propria locuinţă, o bună parte dintre ei preferă să se orienteze spre localităţile din apropierea Craiovei. Fie că e vorba de comuna situate la doar patru, cinci kilometri de oraş, sau sate mai îndepărtate aşezate chiar şi al zece kilometri de Bănie, tranzacţiile cu terenuri sunt încă la modă. Ce-i drept, numărul lor nu mai este acelaşi de acum trei ani, însă statisticile arată că în Craiova au loc lunar aproximativ 30 de astfel de tranzacţii.
Harta cu localităţile unde preferă craiovenii să îşi construiască locuinţe
Şimnicul, cea mai căutată comună
Cea mai căutată zonă pentru loc de casă a devenit localitatea Şimnicul de Sus, în special satele Dudoviceşti şi Izvor. Agenţii imobiliar susţin că apropierea de oraş şi preţurile acceptabile i-au determinat pe olteni să se îndrepte spre zona aceasta. „Dacă până acum era foarte căutata zona Selgros – Cârcea, mai nou oamenii se orientează spre Şimnicul de Sus“, a declarat Mirela Muşat, agent imobiliar CDC Imobiliare. Situat la şapte kilometri de centrul Craiovei, satul Dudoviceşti al comunei Şimnic pare să fie locul ideal unde să construieşti o casă mai ales din prisma apropierii de oraş. Însă din punct de vedere al utilităţilor oferite, lucrurile stau exact invers. Comuna Şimnicul de Sus nu beneficiază de alimentare