Într e 18 şi 20 de ani
Concentrează-te pe strategia anti-sebum pentru a evita apariţia acneei. Pubertatea favorizează mărirea producţiei de hormoni care îngraşă epiderma, duce la dilatarea porilor, la apariţia punctelor negre (mici puncte formate dintr-un dop de sebum, care astupă orificiile foliculare dilatate şi care, din cauza oxidării, capătă culoarea neagră) şi a microchisturilor care stau la baza acneei.
Ce să faci
Curăţă-ţi faţa, dimineaţa şi seara, cu ajutorul unui produs demachiant care se clăteşte cu apă, apoi vaporizează apă termală pentru ca măsurile de îngrijire să aibă efect maxim. O dată pe săptămână, fă-ţi un gomaj pentru a evita obstrucţionarea porilor şi a împiedica apariţia acneei. Nu stoarce niciodată un coş, nu aplica alcool peste el şi evită să-l ascunzi sub un strat de fond de ten pentru că acesta va împiedica vindecarea.
Între 30 şi 40 de ani
Practic, procesul de îmbătrânire a pielii începe la vârsta de 30 de ani. Este perioada în care colagenul şi elastina conţinute în structura pielii încep să dispară treptat, iar pielea delicată din jurul ochilor devine mai sensibilă. Este important să stimulezi reînnoirea celulară debarasând pielea de celulele moarte pentru a le impulsiona pe cele noi. Epiderma ta trebuie hrănită pentru a compensa pierderea hidratării naturale şi a menţine artificial apa în celule. Vei evita astfel aspectul roşiatic al pielii deshidratate.
Ce să faci
Dimineaţa şi seara, răsfaţă-ţi pielea cu o cremă hidratantă şi bea multă apă. Deshidratarea face ca tenul să pară mai tern şi mai ridat, aspect care poate fi îmbunătăţit printr-o hidratare adecvată. Fie că este grasă, uscată sau mixtă, este important să pui accent pe măsurile de îngrijire adecvată texturii pielii tale pentru a o nu destabiliza. Este inutil să foloseşti creme antirid dacă ai tenul neted. Exfoliază regulat pielea c