Barack Obama face eforturi disperate să recâştige sprijinul alegătorilor americani, sprijin pierdut într-o oarecare măsură din cauza dezechilibrelor financiare din ultima perioadă pe care administraţia de la Casa Albă nu le-a tratat cu cea mai mare eficienţă. Liderul american va propune luni, în Congres, impunea unei aşa-numite "taxe Buffett" celor care câştigă peste un milion de dolari pe an, în cadrul recomandărilor pentru reducerea deficitului bugetar.
Propunerea, aflată între măsurile de reducere a deficitului bugetar cu 3.000 de miliarde de dolari în următorii 10 ani, va atrage cel mai probabil electoralul democrat în alegerile prezidenţiale din 2012, dar nu poate avea o contribuţie majoră la majorarea veniturilor.
Directorul pentru Comunicare de la Casa Albă, Dan Pfeiffer, a declarat că taxa are rolul ca milionarii să plătească impozite cel puţin egale cu cele suportate de familiile din clasa de mijloc.
Denumirea de "taxa Buffett" face referire la faptul că investitorul miliardar a afirmat în acest an că oamenii bogaţi, ca el, plătesc deseori impozite mai mici decât cei care lucrează pentru ei, din cauza unor scăpări ale codului fiscal.
Obama va prezenta luni măsuri care să majoreze veniturile fiscale, precum şi reduceri ale cheltuielilor guvernamentale. Măsurile ar putea include reforme ale programelor guvernamentale de asistenţă medicală Medicare şi Medicaid, destinate americanilor bătrâni sau săraci.
Barack Obama face eforturi disperate să recâştige sprijinul alegătorilor americani, sprijin pierdut într-o oarecare măsură din cauza dezechilibrelor financiare din ultima perioadă pe care administraţia de la Casa Albă nu le-a tratat cu cea mai mare eficienţă. Liderul american va propune luni, în Congres, impunea unei aşa-numite "taxe Buffett" celor care câştigă peste un milion de dolari pe an, în cadrul recomandărilor pentru r