Europarlamentarul PDL, Cristian Preda, spune la RFI că nu se aştepta ca Sebastian Lăzăroiu să fie demis din postul de ministru al Muncii, la câteva săptămâni după ce şi-a preluat postul. Deputatul european crede însă că "în logica guvernamentală, nu exista o ieşire".
Demiterea lui Sebastian Lăzăroiu din postul de ministru al Muncii, l-a surprins pe Cristian Preda. "Sincer, am fost surprins. Nu mă aşteptam ca la câteva săptămâni după ce şi-a preluat postul, Sebastian Lăzăroiu să fie demis, dar înţeleg că raţiuni politice l-au împins pe premier să-l demită. Cred că Boc a privit tabloul în faţa căruia e pus de propriul lui ministru şi l-a rugat să plece. În logica guvernamentală, nu cred că exista o ieşire, pentru că nu avem de-a face cu o logică de partid aici. Lăzăroiu nu este membru al PDL şi aşa cum a spus Sever Voinescu, el părea să fie strategul, ceea ce i-a deranjat şi pe alţii din partid. Nu e vorba de declaraţia unui pedelist care-şi critică liderul, ci e vorba de un membru al Cabinetului care-i spune şefului său că e erodat şi că are nevoie de altceva decât PDL. Logica guvernamentală e în general mai rigidă decât cea de partid", comentează europarlamentarul PDL.
Cristian Preda consideră că premierul Emil Boc nu a tolerat discuţiile critice din Guvern: "În momentul în care mie mi se reproşa de pildă că mi-aş face imagine pe seama partidului, Lăzăroiu era de acord cu acest tip de discurs. Ăsta este paradoxul! Lăzăroiu însuşi nu e cineva foarte tolerant din această perspectivă. Emil Boc, care a tolerat în partid aceste discuţii deschise, la Guvern nu le-a tolerat. Sunt însă în PDL oameni încă mai rigizi, care ar vrea ca orice părere diferită de a lor, expusă public să fie sancţionată".
Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a fost demis vineri, 16 septembrie. Locul său este luat de către deputatul PDL, Sulfina Barbu, care depune jurământul