Cornelia Corescu (PDL) aranja pe bandă rulantă dosarele de „muncă la negru”. Acţiunile de control se transformau în colectări de fonduri pentru partid, se arată în motivaţia arestării preventive. Sursa: Horia C
Recursul dosarului în care a fost arestată şefa de la ITM Timiş, Cornelia Corescu, va fi judecat abia joi. Avocatul femeii, Adrian Fanu – Moca vrea să ceară anchetarea clientei sale în stare de libertate.
Încă trei zile în arest
Cornelia Corescu a fost reţinută miercuri, pentru 24 de ore, iar joi, completul de judecată de la Tribunalul Timiş a dispus arestarea ei preventivă pentru 29 de zile sub acuzaţia de trafic de influenţă şi instigare la fals intelectual în scopul ascunderii şi comiterii infracţiunii de trafic de influenţă.
Potrivit judecătoarei Denisei Botoca, de la Curtea de Apel Timişoara, abia peste trei zile s-ar putea judeca recursul, acesta fiind termenul cel mai realist al fixării procesului. „Astăzi abia am primit dosarul de la Tribunal, cel mai probabil joi vom stabili recursul”, a declarat Botoca.
Operaţiunea „10.000 de lei pentru partid”
Cornelia Corescu, şefa Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş, a fost arestată la solicitarea DNA în urma unui denunţ cu privire la o operaţiune de încasare de bani pentru partid, favorizînd, în contrapartidă, munca la negru. O firmă de construcţii care renova hotelul din Timişoara al dinamovistului Cristi Borcea se alesese cu dosar penal pentru lipsa contractelor de muncă, însă şefa ITM Timiş i-a făcut patronului, de altfel coleg de partid, o contraofertă: 10.000 de lei pentru a şterge totul cu buretele.
Combinaţiile penale ale directoarei Corescu erau notorii
În motivarea arestării, pe lângă povestea denunţătorului, mai sunt amintite alte trei situaţii asemănătoare, în care sunt implicaţi primarul din Deta şi un şef de partid din Jimbolia.