La capitolul Sănătate, doctorul Mehmet Oz, în Time, ne învață cum și ce să mîncăm. Asta după ce distruge cîteva dintre miturile alimentare care au circulat în ultimul timp, precum: să mîncăm - doar - produse cu procent scăzut de grăsimi și să bem sucuri acidulate fără zahăr; să demonizăm sarea; să nu ne delectăm cu vin roșu; să nu savurăm ciocolată; să nu bem lapte.
Sarea, vinul, ciocolata și laptele pot fi consumate, evident în cantități mici. Moderația e cheia succesului. De asemenea, ideea că nu ai voie să mănînci nimic pe bază de cereale sau lactate e greșită: cerealele integrale fără gluten sînt binevenite; la fel și iaurtul, chefirul, brînza și alte produse fermentate care conțin mai puțină lactoză decît cele proaspete.
Un alt „truc” pe care îl propune autorul este să mănînci fructe și o mînă de alune, migdale sau nuci înainte de masă. Consumul unei categorii controlate de calorii din mîncarea permisă te ajută să eviți cumulul de calorii din bucatele interzise.
Printre cele mai indicate alimente se numără fructele de pădure, care sînt un leac împotriva bolilor legate de îmbătrînire, inclusiv a cancerului, a bolilor cardiovasculare, a diabetului și a declinului mental, datorită proprietăților lor anti-oxidante și și anti-inflamatorii. Broccoli-ul este bogat în fibre, reduce colesterolul și conține compuși ai sulfului, care întăresc sistemele naturale de detoxofiere a organismului.
Ca toate să se lege, e nevoie de activitate fizică timp de 20 de minute pe zi. De altfel, secretele lui Oz pentru a-ți păstra greutatea ideală sînt: să mănînci moderat, să alegi mîncăruri care arată la fel ca atunci cînd au venit din/de pe pămînt, să fii omnivor, să faci mișcare.
La capitolul Sănătate, doctorul Mehmet Oz, în Time, ne învață cum și ce să mîncăm. Asta după ce distruge cîteva dintre miturile alimentare care au circulat în ultimul timp, pre