Tot mai mulţi dintre craiovenii care vor solicita, în următorul sezon rece, ajutor pentru încălzirea locuinţei vor fi verificaţi în ceea ce priveşte veniturile şi bunurile pe care le deţin. Așa prevăd noile reglementări din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 70/2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece, care impun Direcţiei de Protecţie şi Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Craiova să efectueze anchete sociale în cazul a 60% dintre beneficiari. Un procent destul de mare comparativ cu anul trecut, când în lege era stipulat să se facă anchete sociale la domiciliul solicitanţilor doar în cazul a 3% dintre ei.
Într-o situaţie dificilă este pusă chiar Direcţia de Protecţie Socială, care are numai 12 angajaţi şi care va fi nevoită să apeleze la angajaţii altor regii subordonate primăriei. Aceştia trebuie să fie pregătiţi, începând din a doua decadă a lunii septembrie, să elibereze cererile necesare populaţiei, să primească dosarele completate de către beneficiari, să le verifice, după care să le transmită Agenţiei pentru Prestaţii Sociale Dolj care, ulterior, le comunică lista cu beneficiarii pentru care urmează să efectueze anchetele sociale. „În sezonul trecut, în Craiova au fost 13.352 de cereri pentru acordarea de ajutoare pentru încălzirea locuinţei. Dintre acestea, 10.024 de solicitări pentru încălzirea pe sistem centralizat, 2.702 cereri pentru gaze şi 626 pentru lemne“, a precizat Florin Lobdă, reprezentantul Primăriei Craiova.
În acest an, probabilitatea ca numărul beneficiarilor să crească este foarte mare, ca urmare a majorării plafonului la 786 de lei pentru fiecare membru al unei familii şi la 1.082 de lei pentru persoanele singure. Tot mai mulţi dintre craiovenii care vor solicita, în următorul sezon rece, ajutor pentru încălzirea locuinţei vor fi verificaţi în ceea