Potrivit unei ştiri difuzate de postul TV Neptun, Parcul Tăbăcărie ar urma să fie dat în administrare unei societăţi comerciale.
Motivaţia: parcul este prea des vandalizat. Care vor fi costurile, care va fi societatea comercială sau cum se va face administrarea... nu se ştie încă. Însă este sigur că municipalitatea nu mai are banii necesari pentru întreţinerea parcului. Şi nici nu s-a pus problema că ar putea ajunge pe mâini greşite. Să ne reamintim o altă bucată de istorie neagră a parcului. Cum, la începutul anilor 2000, o fâşie din locul de recreere a fost ruptă şi mai apoi transformată în fundaţie pentru un mall. Atunci a început ceea ce a ajuns să fie numită afacerea secolului la Constanţa în natură de retrocedări.
Public şi privat
În septembrie 2000, Consiliul Local Constanţa vota hotărârea 396, la iniţiativa lui Radu Mazăre, care aproba construirea centrului comercial în Parcul Tăbăcărie, pe un teren de 43.500 mp. Beneficiar: Holland Development Group SA. Însă planul le-a fost dat peste cap de către Autoritatea Publică Teritorială pentru Protecţia Mediului, care a respins proiectul, dat fiind faptul că suprafaţa făcea parte din domeniul public al municipiului Constanţa. Hotărârea prevedea concesionarea, prin licitaţie publică, a unui teren de 22.750 mp, situat în parc, în vederea realizării centrului comercial. Consiliul local Municipal intenţiona în acest fel să concesioneze o suprafaţă din proprietatea publică a municipiului. Iniţiativa a stârnit, la acea vreme, intense reacţii contra din partea societăţii civile şi a ONG-urilor de Mediu.
Mai mult de 1.000 de oameni au semnat că se împotrivesc proiectului şi schimbării destinaţiei parcului. Urmare a tam-tam-ului creat, aceiaşi aleşi locali au aprobat în şedinţa din decembrie 2001 o hotărâre care le modifica pe cele de dinainte şi specifica în mod clar că terenul este domeniu pri