Două firme importante din industria de apărare japoneză au fost ţinta unor atacuri cibernetice care vizau obţinerea de “informaţii sensibile”.
Producătorul japonez de arme Mitsubishi Heavy Industries a confirmat că a fost victima unui atac cibernetic care a vizat date referitoare la rachete, submarine şi centrale nucleare, transmite BBC. În luna august au fost găsiţi viruşi pe mai mult de 80 de servere, însă nu a fost detectată o scurgere de “informaţii sensibile”, potrivit oficialilor companiei. Atacurile online, despre care se crede că ar fi primele de acest gen împotriva industriei de apărare din Japonia, au fost realizate din afara reţelei de calculatoare a companiei, transmite RRA.
Hackerii au trimis mesaje false personalizate prin care au păcălit oameni din companie să viziteze o pagină falsă unde au introdus diferite date de acces. Viruşii inseraţi în servere au vizat obţinerea de informaţii despre un şantier naval din Nagasaki, unde sunt construite distrugătoare, o facilitate din localitatea Kobe, unde sunt produse submarine şi componente pentru centrale nucleare şi o fabrică din Nagoya, unde compania proiectează şi realizează sisteme de orientare şi propulsie pentru rachete.
Un alt contractor pentru sistemele de apărare, care furnizează piese de motoare pentru aeronave militare, a declarat că a fost de asemenea vizat.
Două firme importante din industria de apărare japoneză au fost ţinta unor atacuri cibernetice care vizau obţinerea de “informaţii sensibile”.
Producătorul japonez de arme Mitsubishi Heavy Industries a confirmat că a fost victima unui atac cibernetic care a vizat date referitoare la rachete, submarine şi centrale nucleare, transmite BBC. În luna august au fost găsiţi viruşi pe mai mult de 80 de servere, însă nu a fost detectată o scurgere de “informaţii sensibile”, potrivit oficialilor companiei. Atacur