Strada Nicolae Iorga, pentru modernizarea căreia s-au plătit în 2009, de la bugetul local, 13,5 milioane de lei, s-a deteriorat. În ultimul timp, de-a latul străzii, cam din cinci în cinci metri, au apărut crăpături în asfaltul turnat de firma Delta ACM ‘93, cea care se ocupa şi în 2009 de arterele de circulaţie din Bănie. Fisurile au fost mascate însă repede şi cu mare grijă, dar reparaţiile au rămas vizibile, chiar dacă par doar nişte dungi de smoală trasate cu pensula pe asfalt.
Mulţi dintre şoferii care circulă pe strada Nicolae Iorga nici nu au observat modificările apărute pe carosabil. „Nu ştiu când au apărut reparaţiile astea aici, nici nu mi-am dat seama de ele, deşi trec zilnic prin această zonă. Probabil că suntem obişnuiţi cu gropile din străzi, iar micile denivelări, cum sunt acestea, nu le mai luăm în seamă“, a spus Narcis Ion, unul dintre taximetriştii intervievaţi.
Este în perioada de garanţie
Primăria susţine că strada este încă în garanţie şi că a fost reparată de constructor, conform obligaţiei din contract. „Au apărut nişte fisuri în asfalt şi, pentru că lucrarea era încă în perioada de garanţie, constructorul a avut obligaţia să o repare. Pentru a nu se mai sparge strada, s-a găsit această soluţie de a se astupa fisurile“, este răspunsul oferit de autorităţile locale.
În 2009, strada Nicolae Iorga a deţinut recordul în materie de bani plătiţi pentru reabilitarea arterelor de circulaţie din Craiova - 13,5 milioane de lei, deşi, iniţial, preţul de renovare fusese estimat la 6,1 milioane de lei. Ca o comparaţie, strada în cauză a fost modernizată atunci la preţul la care au fost reparate bulevardele Nicolae Titulescu şi Calea Severinului la un loc. Strada Nicolae Iorga, pentru modernizarea căreia s-au plătit în 2009, de la bugetul local, 13,5 milioane de lei, s-a deteriorat. În ultimul timp, de-a latul străzii, cam d