Judecătorii Tribunalului Timiş au motivat decizia de arestare preventivă a Corneliei Corescu, şefa Inspectoratului Teritorial de Muncă, prin aceea că se folosea de instituţie pentru a şantaja patroni de firme ca să doneze bani la PDL. În dosarul „taxa pentru PDL“, şefa ITM Timiş renunţa la controalele asupra unor firme doar dacă i se făcea dovada plăţii în contul partidului, sub formă de donaţie, cu chitanţă.
Pentru prima oară, o instanţă judecătorească ia act de faptele de corupţie comise de şefii unor instituţii pentru a obţine fonduri pentru partidul din care fac parte. Este vorba de cazul Corneliei Corescu (52 de ani), şefa Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş, despre care judecătorii au reţinut că „inculpata, în ciuda competenţelor sale profesionale sau tocmai datorită acestora, a acceptat deturnarea scopului instituţiei publice pe care o reprezintă în vederea realizării unor interese personale sau de partid". Aflată în arest preventiv, Corescu este acuzată de procurorii DNA că i-a cerut patronului unei firme de construcţii să ,,doneze" 10.000 de lei în conturile Organizaţiei PDL Timiş ca să-l scape de un control soldat cu un dosar penal pentru muncă la negru.
,,Eu trebuia să păstrez chitanţa"
15 septembrie 2011. Cornelia Corescu a fost reţinută pentru trafic de influenţă Foto: S. Tătaru
Cornelia Corescu a fost reţinută de procurori pe 15 septembrie, în urma denunţului făcut de patronul unei mici firme de construcţii, Aurel Grindiş. Acesta a fost şantajat de şefa ITM Timiş şi de colegul ei de partid, Vasile Medeşan (47 de ani), secretar executiv al PDL Timiş. Mai precis, firma lui Grindiş, „Relu & Andreea Construct" din comuna Variaş, câştigase un contract în urma căruia trebuie să reabiliteze un important hotel din Timişoara, care este deţinut de dinamovistul Cristi Borcea. În momentul în care au venit în control