După reorganizarea poliţiei rurale o singură secţie trebuie să lucreze pentru zeci de mii de persoane. Desfiinţarea posturilor de poliţie în multe comune prahovene, multe dintre ele limitrofe Ploieştiului, a creat confuzie şi nemulţumire în rândul locuitorilor de la sate. Oamenii sunt dezorientaţi pentru faptul că nu au la cine să apeleze, iar echipajele sosesc cu întârziere la sesizări.
Desfiinţarea celor 90 de posturi de poliţie rurală în urmă cu două luni, în Prahova, a creat un sentiment de nesiguranţă printre locuitorii comunelor prahovene, unele cu un potenţial criminogen serios. Deşi conducerea Poliţiei Române a dat asigurări că mutarea poliţiştilor din comune va fi compensată prin măsura patrulării auto în fiecare sat, mulţi locuitori nu-şi aduc aminte să-i văzut foarte des în ultima perioadă.
Printre localităţile cu probleme ale judeţului este şi comuna Bărcăneşti, o localitate cu 9.200 de locuitori, unde se înregistrează un număr mare de infracţiuni, precum furtul de fier vechi, furtul din gospodării, încăierările, bătăile şi multe altele. „Nu este bine deloc ce s-a întâmplat. Au plecat cinci poliţişti de la noi şi a mai rămas unul singur care se ocupă mai mult cu probleme adminstrative. Au fost câteva situaţii cu evenimente grave în comună iar primul echipaj de poliţie sosit la faţa locului, şi acela după o jumătate de oră, a fost de la Ploieşti, nu de la secţia zonală din Pucheni în raza căreia suntem arondaţi", ne-a declarat Gheorghe Dima, primarul comunei Bărcăneşti.
La fel de nemulţumit este şi primarul din Drăgăneşti, localitate pentru care echipajele de poliţiei trebuie să străbată alte trei comune, din Valea Călugărească pe nişte drumuri judeţene pentru a ajunge, la evenimente. „Se resimte plecarea plecarea celor patru poliţişti. Acum trebuie să facem faţă cu agenţii noştrii, locali, care însă au atribuţii foarte restrânse pentru a