Averea familiei Talpeș era evaluată în „Forbes 500 de miliardari“ la 115 milioane de dolari, judecând după cifrele din 2009, ceea ce plasa valoarea companiei la aproximativ 120 de milioane de dolari. După ultimele indicii, compania de software BitDefender, fondată sub numele de Softin de Florin Talpeș, valorează acum cel puțin 150 de milioane de dolari.
Derulând filmul înapoi, se întâmpla prin 1995. Profesorul de matematică Florin Talpeș, care fondase cu cinci ani în urmă producătorul de software Softwin (părintele BitDefender) alături de soția sa Măriuca, se simțea pus cu spatele la zid.
Partenerul care îi asigura desfacerea pe piața franceză – de acolo venea businessul companiei – l-a adus pe Florin Talpeș în fața unei situații limită. Francezul l-a pus să aleagă: ori primea 50% din companie, ori lăsa totul baltă, urmând ca antreprenorii români să se descurce pe cont propriu. Talpeș a ales a doua variantă. A supraviețuit, dar, de atunci, nu a mai vrut să audă de asociați. După 12 ani s-a răzgândit puțin, iar acum vrea să-și schimbe mentalitatea definitiv și ireversibil.
Dragonul cu cap de lup pe care vechii daci îl purtau pe steagurile de luptă este simbolul sub care Talpeș trăiește această transformare. Producătorul de software antivirus BitDefender (compania a devenit entitate separată în urmă cu patru ani, când s-a desprins din Softwin) este în plin proces de rebranding – o investiție de circa un milion de dolari. Rebrandingul – noul logo al companiei este lupul dacic – nu este un simplu demers de marketing, ci marchează intrarea companiei într-o nouă etapă, explică Florin Talpeș, CEO și președinte BitDefender (54 de ani). Noua etapă va
Lupul dacic – apărătorul biților
Rebrandingul BitDefender, proces aflat în plină desfășurare, reprezintă o investiție de un milion de dolari.
Noul logo al BitDefender este var