Ministerul Economiei a angajat o firma de recrutare pentru a fi consiliat in privinta alegerii altor firme de recrutare, care sa se ocupe cu selectarea managerilor din privat pentru patru companii din subordine. "Este ca si cand Ministerul Transporturilor i-ar cere lui Casuneanu sa-l verifice pe Umbrarescu si sa-i organizeze licitatia", a declarat George Butunoiu, seful uneia dintre firmele care a pierdut in fata Pedersen&Partners in cursa pentru rolul de consilier.
Firmele Pedersen&Partners, Agentia Proffesional SRL Bucuresti si asocierea dintre firma lui George Butunoiu si casa de avocatura Biris Goran sunt cele trei companii care au participat la licitatia organizata de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) la inceputul lunii septembrie.
Dintre acestea, Pedersen&Partners a castigat contractul in valoare de 2,5 milioane de lei (598.086 euro), fara TVA. Aceasta, impreuna cu firma de consultanta Roland Berger si biroul de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), va pregati documentatia pentru licitatia ce va desemna firmele care se vor ocupa efectiv cu recrutarea managerilor din privat.
Cum este insa privita miscarea MECMA de a alege o firma de executive search care sa aleaga la randul ei alte firme de executive search?
"Mi se pare o miscare fireasca, intrucat Ministerul Economiei nu are specialisti in domeniul acesta. Misiunea pe care o are consultantul este de a defini criteriile de selectie a companiilor de recrutare. Practic va ajuta la realizarea grilei de recrutare", a declarat Mihaela Damian, sefa companiei de recrutare Stanton Chase International.
Un punct de vedere apropiat are si George Butunoiu, care considera insa ca suma alocata contractului este "enorma" si ca in principiu situatia in care sunt firmele care isi vor depune ofertele este oarecum problemat