Firma japoneză a confirmat faptul că, luna trecută, a fost victima unui atac cybernetic care ar fi vizat date despre rachete, submarine şi centrale nucleare, potrivit BBC.
Reprezentanţii Mitsubishi Heavy Industries (MHI) au spus că viruşii au fost găsiţi, luna trecută, în mai mult de 80 dintre serverele şi computerele sale. Totuşi, ministrul Apărării, Yasuo Ichikawa, le-a cerut celor de la MHI să facă o investigaţie detaliată. Oficialii au fost nemulţumiţi de faptul că au aflat de acest incident dintr-o ştire a unui ziar local.
Ministrul japonez al Apărării a spus astăzi că atacatorii nu au reuşit să acceseze informaţiile importantedar că MHI a primit ordin să-şi "revizuiască sistemul de control al informaţiei".
"Ministerul va continua să monitorizeze problema şi să demareze investigaţiile necesare dacă este nevoie", spune ministrul Ichikawa.
Toate firmele care au contracte cu Guvernul nipon sunt obligaţi să-i informeze imediat pe miniştri de orice scurgere de informaţii sensibile sau casificate.
"Numai ministrul Apărării poate decide dacă informaţia este sau nu importantă. Nu MHI este cea care decide. Trebuia să fie făcut un raport", a spus un purtător de cuvânt, citat de Reuters.
Atacurile online, care ar fi primele de acest gen în industria japoneză, au fost generate din afara companiei, spun responsabilii MHI. Aceştia au descris atacul ca fiind unul de phishing - respectiv atunci când hackerii trimit mesaje personalizate şi făcute astfel încât să-I păcălească pe oameni şi să viziteze o pagină de internet falsă şi să-şi divulge parolele de acces.
Nici guvernul nipon nici MHI nu au spus cine ar putea fi reponsabil. Un raport, publicat în presa niponă, ar arăta că un script în limba chineză a fost detectat în atacul împotriva MHI.
Dar China a respins aceste aluzii potrivit cărora s-ar afla în spatele atacurilor.
"Chi