Un laborator de gastronomie cu şase staţii de bucătărie echipate, un laborator de tehnică a servirii, un amfiteatru pentru demonstraţii gastronomice şi o sală pentru cursuri teoretice - sunt dotările Centrului European de Gastronomie şi Turism, deschis în Constanţ.
De ieri, Constanţa are un Centru European de Gastronomie şi Turism, prima bază de practică în gastronomie cu finanţare din fonduri structurale europene, în care elevii şi studenţii vor desfăşura activitatea „Schimburi de Experienţă şi Bune Practici". „Acesta este singurul Centru de Gastronomie din ţară şi are un spaţiu generos, amenajat la standarde occidentale, cu dotări ultramoderne. Avem un laborator de gastronomie cu şase staţii de bucătărie complet echipate, un laborator de tehnică a servirii (ospătărie), un amfiteatru pentru demonstraţii gastronomice, un laborator audio-media şi o sală pentru cursuri teoretice. Aplicaţiile practice şi cursurile teoretice vor fi ţinute de traineri renumiţi din străinătate şi din ţară", a declarat Niculae Nejloveanu, preşedintele fundaţiei, care a pus la dispoziţia Centrului Gastronomic clădirea. Inaugurarea Centrului European de Gastronomie şi Turism a avut loc în prezenţa a peste 200 de elevi şi studenţi din Constanţa, Bucureşti şi Iaşi, care efectuează stagiul de practică în cadrul proiectului POSDRU „Califica-te! E şansa ta de a te integra în muncă!". „Vorbim despre 167 de elevi şi 26 de studenţi din Constanţa, Bucureşti şi Iaşi, care participă la activitatea „Schimburi de Experienţă şi Bune Practici", organizată în două serii la Constanţa. În perioada 18 - 24 septembrie vor fi 90 de elevi şi studenţi participanţi, iar în perioada 25 septembrie - 1 octombrie, vor participa 102 elevi şi studenţi. Pe parcursul celor cinci zile, elevii şi studenţii vor lua parte la aplicaţii practice, lecţii demonstrative, cursuri teoretice şi vizite de lucru", a mai povestit ma