Alexandra nu a mai cumpărat săpunuri din magazin de doi ani, iar Anita nu mai foloseşte creme de corp din supermarket de trei ani, după ce a făcut o alergie. Ambele tinere îşi prepară produsele acasă, din uleiuri de cocos, palmier, scorţişoară sau susan.
Alexandra nu a mai folosit săpunuri din comerţ de doi ani. Şi le prepară acasă împreună cu mama ei pentru că amândurora le plac produsele naturale şi pentru că se distrează. Alexandra foloseşte uleiuri de palmier, cocos, măsline şi din sâmburi de struguri. Le amestecă apoi cu o cantitate precisă şi sigură de sodă caustică şi apă, obţinută cu ajutorul unui calculator de pe un site de profil.
„Cel mai important este să nu pui prea puţină sau prea multă sodă caustică. Uleiurile, soda caustică şi apa se amestecă timp de câteva ore până se ajunge la o consistenţă de budincă. Apoi adaug uleiurile esenţiale, pentru miros: ceai verde, lămâie, levănţică, portocală sau scorţişoară. Pentru un săpun folosesc cam două uleiuri", spune Alexandra.
Pentru a da culoare săpunurilor, tânăra foloseşte capsule de spirulină, flori de levănţică sau scorţişoară măcinată. „Am participat şi la un târg de produse făcute manual. Prietenele mele sunt înnebunite după săpunurile acestea pentru că lasă pielea foarte hidratată. La început,
le-am oferit tuturor din săpunurile mele, dar apoi n-au mai acceptat aşa şi mi-au dat bani pe ele. Au spus că vor să sprijine «afacerea»", spune Alexandra.
Unt de cacao cu ulei de portocale
Anita nu mai cumpără creme de corp din comerţ de aproape trei ani, după ce a făcut o alergie. Pentru că dermatocosmeticele din farmacii i se par foarte scumpe, s-a hotărât să folosească diverse coctailuri făcute din uleiuri de măsline, migdale, ceai verde, rozmarin, uleiuri de susan presate la rece, din sâmburi de caise şi jojoba. Într-una din reţete amestecă unt de cacao cu ulei de portoca