Dominique Strauss-Kahn a încercat, în direct, la televiziune, să-şi spele reputaţia pătată, în ciuda unui sondaj de opinie recent care arată că nu mai are nicio şansă în viaţa politică. Sursa: REUTERS
Fostul şef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, (62 de ani) a făcut duminică seară primele comentarii publice după arestarea sa, la New York, în luna mai, când a fost acuzat de tentativă de viol. Acuzaţiile au fost restrase, în luna august, din cauza lipsei de credibilitate a cameristei, dar l-au determinat, totuşi, să-şi dea demisia din funcţia deţinută la FMI.
Publicul francez se aştepta ca Strauss-Kahn să îşi ceară iertare pentru întrega "afacere", dar el a refuzat să dea detalii despre ce s-a întâmplat în camera 2806 a hotelului Sofitel din Manhattan, între el şi camerista Nafissatou Diallo.
MULTIMEDIA VIDEO evz.roVezi mai multe DSK: Confesiunea ambiguă a unui politician umilit Dominique Strauss-Kahn a încercat, în direct, la televiziune, să-şi spele reputaţia pătată, în ciuda unui sondaj de opinie recent care arată că nu mai are nicio şansă în viaţa politică.
Record de audienţă în Franţa
Interviul, realizat de jurnalista Claire Chazal, prietenă a soţiei politicianului, Anne Sinclair, a fost difuzat duminică seara, de la ora 20, pe canalul TF1, şi a înregistrat un record de audienţă, pentru un jurnal televizat din 2005 încoace: peste 13 milioane de telespectatori.
Apariţia de 20 de minute a lui DSK la televiziune a fost contestată de 50 reprezentatente ale unor asociaţii pentru apărarea drepturilor femeilor. Acestea au manifestat, în faţa studiourilor TF1, susţinând că fostul ministru de finanţe nu ar trebui să apară la televizor, având în vedere că are încă două procese civile pe rol, pentru agresiune sexuală, în SUA şi în Franţa.
Dominique Strauss-Kahn a declarat că s-a temut foarte mult şi s-a sim