Fiecare angajat se loveşte la un moment dat în viaţă de demisie. A renunţa la un job nu este un lucru uşor, chiar dacă detestaţi ceea ce faceţi şi suportaţi din ce în ce mai greu atmosfera de la serviciu.
Ca orice decizie profesională, şi demisia necesită o pregătire prealabilă. Specialiştii recrutăm.ro oferă sfaturi pentru o abordare cât mai corectă în ceea ce priveşte demisia.
Sunteţi siguri de decizia voastră?
A demisiona este o decizie foarte grea. V-aţi luat timpul necesar de a pune în balanţă argumente pro şi contra (ce e bun şi ce e rău)? Ştiţi deja ce veţi face mâine? Chiar dacă jobul vostru prezent nu este perfect, cel mai bun moment pentru a demisiona este să aşteptaţi o ofertă concretă de la un alt angajator.
Cum vă pregătiţi?
Prima etapă este consultarea contractului pentru a respecta clauzele pentru preaviz.
Trebuie să vă interesaţi şi despre posibilitatea de a intra în şomaj în cazul în care nu se concretizează nicio ofertă.
Când demisionaţi?
Când doriţi, când sunteţi pregătit. Puteţi să profitaţi de întâlnirea săptămânală cu superiorul direct şi să-i solicitaţi o întâlnire excepţională sau, chiar mai mult, să îi trimiteţi o scrisoare de demisie cu confirmare de primire.
Ce scrieţi în demisie?
Odată ce aveţi o nouă ofertă de muncă concretă, atenţionaţi angajatorul. El nu ar dori să afle despre intenţia voastră de a pleca de la o altă persoană şi ar fi mai greu pentru voi să negociaţi condiţiile pentru plecarea din companie. Atenţionaţi angajatorul verbal, apoi confirmaţi acest lucru printr-o scrisoare de demisie.
Deşi nu există reguli impuse, scrisoarea de demisie trebuie să conţină anumite informaţii, cu scopul de a evita anumite discuţii mai târziu: datele personale, precizarea clară a demisiei voastre şi data plecării, perioada de preaviz ş