Werner Auli (51 de ani), membru al consiliului de administraţie al OMV şi responsabil al diviziei de gaze şi energie, va renunţa până la sfârşitul acestui an la funcţiile deţinute în cadrul grupului petrolier austriac din cauza unor motive de sănătate. Auli pleacă după o activitate de 25 de ani în cadrul OMV şi exact în anul în care Petrom, cea mai importantă achiziţie de austriecilor pe pieţele externe, va deveni unul dintre cei mai mari producători de energie din România în urma unei investiţii de 500 de milioane de euro într-o centrală pe gaze la Brazi.
"M-am gândit foarte mult înainte să fac acest pas. Nu mi-a fost uşor să iau această decizie. Segmentul de business pe care îl conduc, gaze şi energie, joacă un rol extrem de important în viaţa mea, însă şi sănătatea mea este importantă, iar atât pentru acest lucru, cât şi pentru familia mea, voi acorda prioritate stării mele de bine. Drept urmare, voi pregăti predarea metodică a segmentului pe care îl conduc până la sfârşitul acestui an", a declarat Auli.
Centrala de la Brazi ar urma să fie dată în funcţiune la finalul anului, acesta fiind cel mai important pas făcut de Petrom în ceea ce priveşte diversificarea activităţilor, dincolo de producerea de petrol şi gaze. Totodată, este unica termocentrală nouă realizată în România în ultimii 20 de ani.
Acest proiect nu este însă singurul care a început sub coordonarea lui Auli. În Turcia, o centrală cu o capacitate similară cu cea de la Brazi, 860 MW va începe să producă energie de anul viitor. Totodată, Austria a devenit una dintre cele mai importante centre de gaze din Europa prin dezvoltarea Central European Gas Hub, o platformă de comercializare a gazelor.
Tot din funcţia pe care a ocupat-o în cadrul OMV, Auli s-a poziţionat ca un susţinător al proiectului Nabucco, gazoduct menit să reducă dependenţa europeană faţă de gazele importate din Ru