Nu suferă de elefantiazis, ci de o malformaţie genetică, incurabilă. Medicii au reuşit însă să îl repună pe picioare.
Tânărul care a şocat medicii timişoreni cu boala sa extrem de rară se poate deplasa din nou. După două intervenţii chirurgicale, echipa de specialitate de la Spitalul Judeţean a reuşit să îi pună un diagnostic final şi să îl ajute să meargă. „Pacientul a fost diagnosticat cu Neurofibromatoza Recklinghausen, o maladie genetică. Boala este incurabilă. Noi tot ce putem face este să încercăm să îi asigurăm tânărului o viaţă cât mai apropiată de normal”, a explicat Dinu Vermeşan, medic la Clinica I Ortopedie a Spitalului Judeţean Timişoara. Arădeanul Dumitru Sârb, în vârstă de 25 de ani, se poate deplasa acum, după ce medicii i-au eliminat aproape cinci kilograme de ţesut moale. Bărbatul a intrat în procesul de recuperare urmând ca, în scurt timp, să mai fie supus unei operaţii. „Ţinta noastră nu este un picior perfect normal, însă urmează să mai efectuăm o operaţie de corecţie a scheletului. Vom face o intervenţie asupra tibiei. Osul deformat va fi tăiat şi fixat”, a explicat Vermeşan.
Mai mult, cazul lui Dumitru Sârb va fi dezbătut la nivel internaţional. „Fiind o maladie extrem de rară, am decis să comunicăm cazul pacientului la congresele internaţionale. Nu am mai avut niciun caz asemănător în Timiş”, a declarat Lucian Jiga, medic specialist în chirurgie vasculară.
Deşi tumoarea s-ar putea umfla oricând, din nou, tânărul spune că este fericit, pentru că îşi poate acum retrăi micile plăceri ale vieţii. „Primul lucru a fost să fac o plimbare în curtea spitalului. Îmi era dor să mă plimb. Apoi, am mers la o cafea”, a mărturisit Dumitru Sârb.
Povestea a uimit medicii
Arădeanul s-a prezentat pentru prima oară la spital în urmă cu câteva luni şi a uimit echipa timşoreană de medici din cauza piciorului său care s-a tran